Konttien tuontiselvitys

Kontit ovat kuljetusvälineitä, jotka saa tuoda maahan tullitta väliaikaisen maahantuonnin menettelyssä silloin, kun niitä käytetään kansainvälisessä liikenteessä.

Kontit, jotka tuodaan maahan myyntitarkoituksessa, tullataan kuten muukin tuontitavara.         

Väliaikaisesti maahantuotujen konttien tullaus

Kontit ovat tullitariffin perusteella tullittomia, mutta niistä kannetaan arvonlisävero. Verotusarvona käytetään yleensä konttien ostohintaa. Jos kauppalasku ei ole tullaushetkellä käytettävissä, voi tullaaja hakea lupaa esittää kauppalasku jälkikäteen (Lupa puuttuvien asiakirjojen esittämiseen tullin myöntämässä määräajassa).

Menettelykoodi vapaaseen liikkeeseen tullattaessa on 4053, kun edeltävä menettely on väliaikaisen maahantuonnin menettely.

Jos väliaikaisesti maassa oleva, kuljetusvälineenä ollut kontti jää pysyvästi EU:hun myynnin vuoksi, se on tullattava vapaaseen liikkeeseen. Myös silloin kun kontti myydään tai vuokrataan muuksi kuin kuljetusvälineeksi, esimerkiksi varasto- tai toimistotilaksi, se on tullattava vapaaseen liikkeeseen.

Myyjän ja ostajan välisissä kaupan ehdoissa on sovittava, kumpi osapuoli vastaa tullauksen tekemisestä. Jos kontti vuokrataan muuhun tarkoitukseen kuin kuljetusvälineeksi kansainväliseen liikenteeseen, vuokralle antaja vastaa sen tullauksesta.

Huomioi nämä

Ota yhteyttä
Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta