Ennakkoratkaisu arvonlisäverosta

Tulli voi antaa asiakkaan kirjallisesta hakemuksesta ennakkoratkaisun tavaran maahantuonnista suoritettavasta arvonlisäverosta.

Vapaamuotoisessa hakemuksessa esitetään asian ratkaisemiseksi tarvittava selvitys ja yksilöidään kysymys, johon ennakkoratkaisua haetaan.  

Hakemuksessa tulee olla hakijan henkilö-/yritys- ja yhteystiedot. Hakemus on allekirjoitettava. Jos hakijana on yritys tai muu yhteisö, hakemuksen tulee olla nimenkirjoitukseen oikeutetun / oikeutettujen allekirjoittama. Jos hakemuksen on laatinut asiamies, mukaan on liitettävä valtakirja.

Hakemus lähetetään Tullin ulkomaankauppa- ja verotusosastolle. Katso yhteystiedot sivun alalaidasta.

Tulli lähettää hakijalle kirjallisen päätöksen. Päätökseen voi hakea muutosta valittamalla.

Ennakkoratkaisu annetaan määräajaksi, kuitenkin enintään antamista seuraavan kalenterivuoden loppuun. Lainvoiman saanutta ennakkoratkaisua noudatetaan ennakkoratkaisun saajan vaatimuksesta sitovana siltä ajalta, jolle se on annettu.

Ennakkoratkaisu on maksullinen. Tullin suoritteiden maksullisuudesta annetun valtiovarainministeriön asetuksen (VMA 1364/2016) mukaan vuonna 2017 maksu määräytyy seuraavasti:

  • kun kysymys on kaupallisesta toiminnasta 500 euroa
  • kun hakijana on yksityishenkilö eikä kysymys ole kaupallisesta toiminnasta 150 euroa
  • päätös olla antamatta ennakkoratkaisua 50 euroa.
Ota yhteyttä
Tullin ulkomaankauppa- ja verotusosasto / Oikaisu
PL 512, 00101 Helsinki
Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta