Yritysneuvonta

Yritysneuvonta on avain- ja Tulli+-asiakkaille suunnattu maksuton palvelu. Tämä neuvonta liittyy yleensä yritysasiakkaidemme tulliosaamisen ylläpitoon ja palvelutarpeiden läpikäyntiin. Tavoitteena on tarjota yritysten liiketoiminnan kannalta tehokkaimmat tavat hoitaa tulliasiointi ja varmistaa, että yritys ymmärtää käyttämiensä tullipalvelujen ehdot.

Yritysneuvonta voi liittyä uusiin ja muuttuviin tullitoimintoihin, tulliasioinnin yksinkertaistuslupiin tai vaikka sanomapohjaiseen asiointiin tulli-ilmoittamisessa.

Tulli järjestää sekä yksittäisille yrityksille että tietyille kohderyhmille suunnattua yritysneuvontaa. Tyypillisesti tietylle kohderyhmälle tarkoitettuja yritysneuvontatilaisuuksia järjestetään tulli- ja verotuslainsäädännön muutostilanteissa sekä käyttöönotettaessa uusia sähköisiä järjestelmiä. Rajaamalla kohderyhmät toiminnaltaan ja tietotarpeiltaan mahdollisimman samankaltaisiin yrityksiin Tulli pyrkii varmistamaan, että tärkeä informaatio välittyy juuri niille asiakkaille, jotka sitä tarvitsevat.

Menettelykohtainen yritysneuvonta

Tulli tarjoaa yrityksille tulliselvityksen asiakasneuvontaa menettelyjen soveltamista koskevista erityiskysymyksistä sekä Tullin myöntämiin lupiin liittyvää neuvontaa. Menettelyiden mukaiset yhteystiedot ovat alla.

Yksittäisiä tulli-ilmoituksia koskeviin kysymyksiin vastaa Tullin sähköinen palvelukeskus

                            

Ota yhteyttä
Tullimenettelykohtainen yritysneuvonta
ma–pe 8–16

Tuonnin tullimenettelyt (sis. erityismenettelyt, kuten jalostus ym.)
yritysneuvonta.tuonti@tulli.fi p. 0295 5202 (Tullineuvonta, yritysasiakkaat)

Viennin tullimenettelyt
yritysneuvonta.vienti@tulli.fi p. 0295 5202 (Tullineuvonta, yritysasiakkaat)

Kuljetuksen ja varastoinnin tullimenettelyt
kuljetus.varastointi@tulli.fi p. 0295 5202 (Tullineuvonta, yritysasiakkaat)

Turvatieto- eli AREX-ilmoitukset
turvatiedot@tulli.fi p. 0295 5202 (Tullineuvonta, yritysasiakkaat)

Tulli-ilmoittaminen, yritysasiakkaat
ma–su 24 h

Sähköisen palvelukeskuksen ilmoitusten käsittelyyn liittyvät toiminnot palvelevat myös vuoden vaihteen pyhäpäivinä normaalisti.

Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta