Avainasiakas

Tullin avainasiakkaat ovat yrityksiä, joilla on vakiintunut palvelutarve ja jotka asioivat Tullissa säännöllisesti. Avainasiakasryhmään kuuluu esimerkiksi huolintaliikkeitä, tuonti-, vienti-, Intrastat-, valmistevero-, autovero-, veroraja- sekä merenkulkumaksuasiakkaita. Avainasiakkaat ovat yleensä Tullin rekisteröityjä luottoasiakkaita.

Tavoitteena on tarjota avainasiakkaille tarpeiden mukaisia lupapalveluja eli luvanvaraisia ja yksinkertaistettuja menettelyjä, siirtää asioinnin painopistettä sähköiseen asiointiin sekä parantaa ilmoittamisen oikeellisuutta tukemalla etupainotteisesti asiakkaiden tulliosaamista. Kts. lisätietoa: Yksinkertaistetut menettelyt (linkki)

Yksinkertaistettujen menettelyjen käyttöä koskevat lupahakemuslomakkeet, lomakkeiden täyttöohjeet ja toimitusosoitteet (linkki)

Huomioi nämä

Lisää aiheesta
  • Yksinkertaistetut menettelyt (linkki)
  • Hakuohjeet ja -lomakkeet (linkki)
Ota yhteyttä
Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta