Tuonti

Toiminto Asia 2017 tilanne Vaiheittaiset muutokset 2017 - 2020
Tuonti Tullausarvo Tullausarvoilmoitus (D.V.1) on annettava yli 20 000 euron lähetyksestä. Paperisesta tullausarvoilmoituksesta luovutaan, kun kaikki ilmoitukset on annettava sähköisesti, EU:n työohjelman mukaan aikaisintaan 1.10.2020 alkaen.
Tuonti Sitova tariffitieto (STT) Hakemukset tehdään tullilomakkeella 677s ja lähetetään Tullin kirjaamoon. Uusia tietokenttiä tulee hakemukseen EU:n työohjelman mukaan 1.3. - 2.10.2017. Hakemukset tehdään sähköisesti EU:n asiointisovellukseen (EBTI), jonka kautta päätökset saadaan sähköisesti, EU:n työohjelman mukaan 1.10.2018.
Tuonti Alkuperä Kun haetaan etuuskohtelua alkuperän perusteella (GSP), vientimaan viranomainen vahvistaa Form A -todistuksen. Haettaessa etuuskohtelua tavaran alkuperän perusteella (GSP), viejän on rekisteröidyttävä EU:n rekisteröintijärjestelmään (REX) alkuperävakuutusten laatimiseksi. REXin asteittainen käyttöönotto on alkanut 1.1.2017, jolloin mukaan tulivat mm. Guinea, Intia, Laos ja Kenia. EU on antanut maakohtaisia siirtymäaikoja edunsaajille 30.6.2020 asti.
Tuonti Lupa antaa tuonti-ilmoitus eri jäsenvaltioon, missä tuontitavara on ilmoitushetkellä Toimijalla voi olla vielä voimassa yksinkertaistetun menettelyn yhteisölupa SASP ja AEOC-toimija voi hakea keskitetyn tulliselvityksen lupaa, jonka soveltamiseen ei ole kuitenkaan määritetty vielä uusia toimintamalleja. AEOC-toimija voi hakea keskitetyn tulliselvityksen lupaa, kun käytössä ovat uudet toimintamallit, mm. jäsenvaltioiden välinen sähköinen tiedonvaihto ja uudet ilmoitusmallit. EU:n työohjelman mukaan tämä on mahdollista aikaisintaan 1.10.2020 alkaen.
Tuonti Prosessi ja ilmoitukset Paperimenettelyä eli SAD-lomaketta saa käyttää tuonnin tulli-ilmoituksena.

Kaikki tulli-ilmoitukset on annettava sähköisesti EU:n työohjelman mukaan aikaisintaan 1.10.2020 alkaen. Poikkeuksia liittyy matkustajan mukanaan tuomiin tavaroihin.

Tuonti Prosessi ja ilmoitukset Rahtikirjaa saa käyttää kullekin lähetykselle yksinkertaistettuna tulli-ilmoituksena jaksotullauksessa. Jokaisesta jaksotullauksen lähetyksestä on annettava sähköisesti yksinkertaistettu tulli-ilmoitus, EU:n työohjelman mukaan aikaisintaan 1.10.2020 alkaen.

 

                            

Ota yhteyttä
Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta