Saapuminen ja väliaikainen varastointi

Toiminto Asia 2017 tilanne Vaiheittaiset muutokset 2017 - 2020
Saapuminen Turvatietoilmoitukset EU:n ulkopuolelta saavuttaessa EU:n jäsenvaltiot ovat päättäneet kansallisesti tavan, jolla yleisilmoitus väliaikaista varastointia varten ja esittämisilmoitus annetaan. Suomessa saapumisen yleisilmoituksen jälkeen annetaan yhdistetty saapumis- ja esittämisilmoitus. Jaetun lastitilan kuljetuksissa saapumisilmoitus annetaan yleensä erillisenä. Yleisilmoitus väliaikaista varastointia varten muodostuu saapumisen yleisilmoituksesta ja esittämisilmoituksesta. Muutokset EU:n työohjelman mukaan aikaisintaan 1.10.2020 alkaen: Ostaja- ja myyjätiedot ovat uusia pakollisia turvatietoja, samoin sekä tavarankuvauksen että nimikkeen antaminen 6 numeron tarkkuudella. Ilmoitusprosessit täsmentyvät 2018 syksyyn mennessä.
Saapuminen Ilmoitus, jolla voi antaa turvatiedot Saapumisen yleisilmoitus tai passitusilmoitus. Saapumisen yleisilmoitus tai passitusilmoitus. Tullin suostumuksella myös muu tulli-ilmoitus tai väliaikaisen varaston ilmoitus. Muutosaikataulu kansallisten päätösten ja EU:n työohjelman mukaan aikaisintaan 1.10.2020 alkaen.
Saapuminen Unioniaseman osoittaminen Enintään 15 000 euron arvoisten tavaroiden unioniasema voidaan todistaa kauppalaskulla tai kuljetusasiakirjalla ilman lähtösataman tullin vahvistusta. Yhteisöaseman osoittava asiakirja voidaan esittää suomalaisessa määräsatamassa tullille AREX-järjestelmään annettavalla saapumisen yleisilmoituksella / yleisilmoituksella. Sähköinen ilmoittaminen komission Proof of Union Status (PoUS) -järjestelmään EU:n työohjelman mukaan 1.3.2019 alkaen. PoUSiin tehdyn ilmoituksen saama viitenumero MRN esitetään Suomessa olevassa määräsatamassa tullille esittämisilmoituksella.
Väliaikainen varastointi Tavaroiden siirrot väliaikaisten varastojen välillä Siirrot voidaan aloittaa uuden ilmoitusmallin mukaisena, kun kansallinen malli on määritetty. Siirrossa käytettävät omat sähköiset ilmoitukset käyttöön EU:n työohjelman mukaan aikaisintaan 1.10.2020 alkaen.

 

                            

Ota yhteyttä
Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta