Passitus

Toiminto Asia 2017 tilanne Myöhemmin
Passitus Passitusyleisvakuus Ennen 1.5.2016 myönnetyt passitusyleisvakuusluvat ovat voimassa siirtymäajan, luvan uudelleenarvioinnin perusteella tehtävään uuteen päätökseen asti, enintään 1.5.2019 asti. EU-laajuinen vakuuksien hallintaan liittyvä järjestelmä (GUM) otetaan käyttöön EU:n työohjelman mukaisesti 1.10.2020 alkaen.
Passitus Passitusmenettely Passitusta aloitettaessa passituksesta vastaava esittää lähetyksen ja ilmoituksen viitenumeron lähtötullitoimipaikassa; yksinkertaistetussa menettelyssä (valtuutettu lähettäjä) tullikäyntiä ei tarvita. Tulli voi sallia passitusmenettelyn aloittamisen ilman tullikäyntiä myös muille kuin valtuutetuille lähettäjille; ajankohta ja tarkemmat toimintamallit täsmentyvät myöhemmin kansallisen linjauksen mukaan.
Passitus Meri- ja lentoliikenteen yksinkertaistettu passitus eli ns. manifestipassitus Nykyistä yksinkertaistusta (manifestipassitus) saa käyttää edelleen, mutta meri- ja lentoliikenteessä sen tilalle voidaan hakea myös luvanvaraista sähköisen kuljetusasiakirjan käyttöä passitusilmoituksena, ilman vakuutta. EU:n siirtymäsäädösten perusteella vakuudeton meri- tai lentoliikenteen passitus edellyttää sähköisen kuljetusasiakirjan käyttöä viimeistään 1.5.2018, jonka jälkeen manifestipassituksia ei voi enää käyttää.

 

                            

Ota yhteyttä
Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta