Luvat

Toiminto Asia 2017 tilanne Vaiheittaiset muutokset 2017 - 2020
Luvat Ennen 1.5.2016 myönnetyt luvat Ennen 1.5.2016 myönnettyjen lupien alaiseen toimintaan sovelletaan unionin tullikoodeksin (UTK) mukaisia menettelyjä ja lupaehtoja. Ennen 1.5.2016 myönnetyt luvat ovat voimassa luvan määräajan mukaisesti tai kunnes Tulli on ne arvioinut uudelleen ja tehnyt uuden lupapäätöksen, enintään kuitenkin 1.5.2019 asti. Tulli ottaa yhteyttä luvanhaltijoihin uudelleenarvioinnin yhteydessä.
Luvat

Tullin uudet luvat  

UTK:n mukaiset luvat haetaan 2016 - 17 uusituilla lomakkeilla, jotka lähetetään Tulliin. UTK:n mukaiset luvat, jotka haetaan vain Suomessa voimassaoleviksi, haetaan uuden kansallisen sähköisen järjestelmän kautta aikaisintaan vuonna 2018.
Luvat Useammassa kuin yhdessä EU-jäsenvaltiossa voimassa olevat luvat EU:n laajuinen uusi sähköinen lupajärjestelmä Tullipäätökset (CD) otettiin käyttöön 2.10.2017. Tullipäätökset-järjestelmän kautta haetaan useampaa kuin yhtä jäsenvaltiota koskevat luvat. Valtaosa Tullin myöntämistä luvista haetaan edelleen lomakkeella Tullin lupakeskukselta. Esimerkiksi AEO-valtuutuksen ja yleisvakuusluvan hakuprosessi ei muutu. Lue lisää Tullin tiedotteesta Asiointiportaalin käyttöä tullaan laajentamaan muihin Tullin päätöksiin, kuten sitovan tariffitiedon päätöksiin.

 

                            

Ota yhteyttä
Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta