Jalostus ja erityiskäyttö

Toiminto Asia 2017 tilanne Vaiheittaiset muutokset 2017 - 2020
Jalostus Vientivaiheen ilmoitukset Sähköiset vienti- ja jälleenvienti-ilmoitukset annetaan Suomessa Tullin vientijärjestelmään. Vienti-ilmoitukset annetaan vienti- ja jälleenvientitapauksissa Suomessa Tullin uuteen tullijärjestelmään EU:n työohjelman mukaisesti aikaisintaan 1.10.2019 alkaen ja viimeistään 2.3.2020.
Jalostus Sisäinen ja ulkoinen jalostus INF-lomaketta on käytettävä aina, kun jalostus alkaa viennillä (joko ulkoinen jalostus EX/IM tai sisäinen jalostus ennakkovienti EX/IM). INF-lomaketta on käytettävä myös aina, kun ulkoinen jalostus IM/EX tai sisäinen jalostus IM/EX koskee useampaa jäsenvaltiota. INF-lomake on Tullista ostettava juoksevasti numeroitu paperilomake. Vakioitu tietojenvaihto eli INF-lomakkeet sähköistetään. Komission työohjelman aikataulun mukaisesti sähköiset lomakkeet otetaan käyttöön 2.3.2020.
Jalostus ja erityiskäyttö Tuontivaiheen ilmoitukset Tuonti-ilmoitukset annetaan Suomessa sähköisesti Tullin tuontijärjestelmään tai SAD-lomakkeella tullitoimipaikalle. Tuonti-ilmoitukset annetaan Suomessa uuteen tullijärjestelmään EU:n työohjelman mukaisesti aikaisintaan 1.10.2020 alkaen.

 

                            

Ota yhteyttä
Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta