HS-nimikkeistön muutokset

Harmonoidun järjestelmän nimikkeistö (HS-nimikkeistö) on Maailman tullijärjestön (WCO) julkaisema kansainvälinen kauppatavaroiden tavarankuvaus- ja koodausjärjestelmä. Euroopan unionin  yhdistetty nimikkeistö (CN) ja Taric-nimikkeistö perustuvat tähän nimikkeistöön. HS-nimikkeistöä uudistetaan 5–6 vuoden välein ja tämä on sen kuudes muutoskerta.

WCO:n tiedottaa HS-nimikkeistöstä sekä sen muutoksista internetsivuillaan. WCO:n julkaisemista HS-nimikkeistön käsikirjoista sekä HS-tietokannan käyttäjäoikeuksista saa tietoa WCO:n internetsivulta.

HS-nimikkeistön muutokset 2017

HS-nimikkeistön 1.1.2017 voimaan tulevista muutoksista on tehty kirjanen. Kirjanen sisältää mm. nimikkeistön muutostiedot, korrelaatiotaulukot 2017/2012 ja 2012/2017 lukuohjeineen sekä liitteet, joissa on erikseen listattu poistuvat alanimikkeet, uudet alanimikkeet sekä alanimikkeet, joiden koodinumero on pysynyt samana, mutta joiden tavarakate on muuttunut.

HS-nimikkeistön muutokset 2017 (pdf)

HS-nimikkeistön muutokset 2012

HS-nimikkeistön 1.1.2012 voimaan tulevista muutoksista on tehty kirjanen. Kirjanen sisältää mm. nimikkeistön muutostiedot, korrelaatiotaulukot 2012/2007 ja 2007/2012 lukuohjeineen sekä liitteet, joissa on erikseen listattu poistuvat alanimikkeet, uudet alanimikkeet sekä alanimikkeet, joiden koodinumero on pysynyt samana, mutta joiden tavarakate on muuttunut.

Huom! Kirjanen on päivitetty. Muutokset on merkitty #-merkillä.

HS-nimikkeistön muutokset 1.1.2012 (pdf), päivitetty versio

Lisää aiheesta
Ota yhteyttä
Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.

Tullineuvonta, henkilöasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.
Autoverotusasioissa ota yhteyttä Verohallintoon vero.fi


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta