Lehdistötiedotearkisto

 • SATA VUOTTA SITTEN: 23.1. Kilpisjärven tavaraliikenne alkoi sotatarvikkeilla ja salaisilla lähetyksillä
  Lehdistötiedotteet Tiedote 24.1.2017

  Tammikuussa 1917 toiminimi Karl Boström aloitti sotatarvikkeiden kuljettamisen Norjan Skibotnista Suomen Karunkiin. Pohjoisen rajan esimies, tullitarkastaja Edvard Stjernvall, ehdotti kuljetusten tullivalvonnan järjestämistä Kilpisjärvelle. Tullihallitus oli samaa mieltä ja ilmoitti 23. tammikuuta 1917, että Kilpisjärvelle oli perustettava tulliasema.

 • Tulli paljasti laajan suomalaisten ja puolalaisten organisoiman huumausaineiden maahantuonnin
  Lehdistötiedotteet Tiedote 23.1.2017

  Tulli paljasti laajan suomalaisten ja puolalaisten organisoiman huumausaineiden salakuljetusorganisaation. Pitkäkestoisen esitutkinnan aikana Tulli teki yhteistyötä useiden eurooppalaisten lainvalvonta- ja oikeusviranomaisten kanssa. Yhteistyön tuloksena henkilöitä luovutettiin Suomeen eurooppalaisten pidätysmääräysten johdosta. Lisäksi epäiltyinä on kuultu kymmentä suomalaista henkilöä.

 • Vuoden 2016 Kuljetuskuutio Tullille
  Lehdistötiedotteet Tiedote 19.1.2017

  Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry luovuttaa vuoden 2016 Kuljetuskuutio-palkinnon Tullille. Palkinnolla SKAL nostaa esiin Tullin arvokkaan roolin kuljetusrikollisuuden ja kuljetusalan harmaan talouden torjunnassa ja paljastamisessa viime vuosina.

 • Tulli selvitti vuonna 1917 tarvitaanko Suomessa ylellisyystavaroita
  Lehdistötiedotteet Tiedote 10.1.2017

  Venäjällä haluttiin kiristää taloudellista sodankäyntiä ja kieltää ylellisyystavaroiden tuonti. Kielto määrättiin koskemaan myös Suomea. Vuoden 1916 lopulla senaatti pyysi Tullihallitukselta pikaista ehdotusta, voitiinko kieltolista julkaista sellaisenaan vai tarvittiinko siihen muutoksia. Tullihallitus lähetti ehdotuksensa 9. tammikuuta 1917 Suomen senaatille. Senaatti lähetti sen eteenpäin venäläiselle kenraalikuvernöörille.


Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta