Tietoa Tullista

Suomen tulli edistää tavarakaupan sujuvuutta ja varmistaa sen oikeellisuuden, kantaa tehokkaasti tavaraverot, tarjoaa palveluita asiakaslähtöisesti sekä suojaa yhteiskuntaa, ympäristöä ja kansalaisia.

Katso videolta lisätietoa Tullin toiminnasta.


Uutishuone »

Löydät kaikki Tullin toimintaan liittyvät tiedottavat aineistot ja sosiaalisen median kuulumiset yhdestä paikasta.

Ajankohtaista
Kuvapankki

Tullin toiminta »

Suomen tulli on osa Euroopan unionin tullijärjestelmää. Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto.

Tehtävät, strategiat ja arvot
Julkaisut

Tulli työpaikkana »

Tullissa on noin 1 900 ammattilaista. Teemme käytännön töitä, kuten tullivalvontaa, tulliselvitystä, verotusta, mutta myös kehitämme lainsäädäntöä Suomessa ja EU:ssa.

Avoimet työpaikat

Tullilaboratorio »

Tullilaboratorio on valvonta-analytiikan asiantuntija. Laboratorio toimii usean toimialan viranomaislaboratoriona ja osaamiskeskuksena, jossa samoja voimavaroja käytetään tehokkaasti eri tehtäviin.

Tullimuseo »

Tullimuseo sijaitsee Suomenlinnan Susisaaressa kurtiini Hamilton-Polhemissa. Museossa on tullihistoriaa kuvaava näyttely sekä vuosittain vaihtuva teemanäyttely.

Tullikoirat »

Tullikoiria työskentelee lähes kaikilla Suomen tullitoimipaikoilla ulko-, sisä- ja Schengen-rajoilla. Vilkkaimmin liikennöidyillä raja-asemilla, satamissa ja Helsinki-Vantaan lentokentällä työskentelee useampia koiria.


Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta
Valikko