Nätbeställning

På dessa sidor  hittar du mera information om att handla på nätet samt om restriktioner, importbeskattning, tullklarering och ändringssökande.

När en vara som du beställt skickas till dig från EU:s tull- och skatteområde (dvs. från ett annat EU-land) och varan antingen tillverkats eller förtullats där, uppbär Tullen inga skatter för varan, och du behöver inte tullklarera den.

Du behöver inte heller tullklarera spel, musik eller dataprogram som kan laddas ned direkt från nätet, eller betala några importskatter för dem.

Se också:

Förtullning av nätköp

På bilden nedan kan du se hur tullklareringsprocessen framskrider vid nätköp. Genom att klicka på ikonerna får du mera information om det viktigaste du behöver veta eller göra i tullklareringens olika skeden.

Gör dina nätköp

Paketet anländer till Finland till fraktförarens lager. Fraktföraren skickar dig en ankomstavi, varefter du ska förtulla försändelsen.

Förtulla ditt paket på nätet

TULLI.FI

Fraktföraren levererar paketet till dig

Hävning av köpet, returer

TULLI.FI

Blankett för ändringssökande och ifyllningsanvisningar

TULLI.fi

Tullräknare
Deklarationstjänsten för import

Närmare om restriktioner

Karta

På kartan här intill kan du bl.a. kontrollera vilka länder som hör till EU:s tull- och skatteområde samt vilka länder och områden som hör till EU:s tullområde men står utanför dess skatteområde.

Med tanke på tullklarering och importbeskattning är det avgörande varifrån varan levereras till dig och om varan som levereras från ett EU-land har tillverkats eller förtullats inom EU-området.

 

  • EU-länderna
    • EU:s tull- och skatteområde
    • Stater och områden som bildar en tullunion med EU
    • Stater och områden som hör till EU:s tullområde men inte till skatteområdet
  • EES-länderna

Nyckelord Nätbeställning

Hur skulle du utveckla innehållet?

Vi vill betjäna dig på bästa möjliga sätt. Därför är användarrespons mycket värdefull för oss. Om du har en utvecklingsidé eller direkt respons om någon del av vår webbplats, önskar vi att du berättar det för oss.

Skicka
Meny