Ahvenanmaan verorajailmoituspalvelu (ALA)

ALA on Tullin järjestelmä Ahvenanmaan verorajan arvonlisäverotukseen.

ALA-järjestelmän nettipalvelu rekisteröityneille asiakkaille

ALA-järjestelmän käyttö edellyttää kirjautumista nettipalveluun (tunnistautumista) Verohallinnon Katso-tunnisteella. Tunnistautumiseen tarvitaan Katso-pääkäyttäjätunnus tai Katso-tunniste, johon on kytketty TULLI - Tulliselvitys-rooli.

Lisäksi nettipalvelun käyttö edellyttää hakeutumista rekisteröidyksi asiakkaaksi.

LA-järjestelmän nettipalvelun kautta voidaan antaa yhteenveto tuonnin veroilmoituksista (yhteenvetoilmoitus) sähköisesti. Veroilmoitukset laaditaan jatkossakin lomakkeella 118As tai vastaavalla ja jätetään paperilla Maarianhaminan tulliin.

Kun yhteenvetoilmoitusta tallennetaan nettipalveluun, järjestelmä luo maksuviitteen, jota on käytettävä arvonlisäveroa Tullille maksettaessa. Myös asiakkaiden, jotka eivät ilmoita sähköisesti vaan antavat yhteenvetoilmoituksen paperilla Maarianhaminan tulliin, täytyy hakea maksuviite ALA-järjestelmän nettipalvelusta.

Palvelussa on linkki tavallisimpiin verkkopankkeihin, joita käyttäen kannettava arvonlisävero on mahdollista maksaa saman tien.

Nettipalvelun puhelintuki

ALA-järjestelmän nettipalvelun puhelintukea antaa Maarianhaminan tulli. Neuvontaa annetaan suomeksi ja ruotsiksi.

Neuvoa voi tästä numerosta pyytää nettipalveluun sekä ilmoitusten sisältöön liittyvissä kysymyksissä. Käyttökatkoksista Tulli ilmoittaa erikseen.

Siirry palveluun

Ota yhteyttä
Telefonkundtjänst

0295 527 018, EDI och webbimport vardagar 9–15
0295 52 333, Ålands skattegränsärenden vardagar 9–15
0295 5202, Tullrådgivning, företagskunder, vardagar 8–16

Mariehamn
Hamngatan, 22100 Mariehamn
Hamnterminalen, PB 40, AX-22101 Mariehamn
vs99Tglox1jZvyyhgNuiYv7CJT6nuzbzevx

Tullkontor som beviljar förtullningsböcker


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta