Tuoteturvallisuus

Muistathan, että EU:n ulkopuolisista maista tilattavat tavarat eivät välttämättä täytä EU:n ja Suomen tuoteturvallisuusmääräyksiä. On mahdollista, että valmistaja ei ole tarkoittanut tuotetta myytäväksi EU:ssa, joten tuote saattaa poiketa turvallisuudeltaan merkittävästikin EU:n vaatimuksista. Pahimmassa tapauksessa jossakin päin maailmaa markkinoilta poistettua vaarallista tuotetta yritetään myydä verkkokaupassa. 

Ennen ostopäätöstä voit tarkistaa OECD:n verkkopalvelusta, onko tuote vedetty pois markkinoilta turvallisuuspuutteiden takia. Tukesin markkinavalvontarekisteristä voit tarkistaa, onko tuotteen myyntiä ja markkinointia rajoitettu Suomessa.

Kuluttajan kannattaa ottaa huomioon, että kuluttajan oikeudet ovat EU-maissa erilaisia. EU:n ulkopuolisissa maissa kuluttajan oikeudet voivat poiketa paljonkin suomalaisista oikeuksista. Myös tuoteturvallisuusvaatimukset vaihtelevat; EU:ssa ja Suomessa kuluttajaa suojellaan lainsäädännön avulla eri tavalla kuin esimerkiksi Aasian maissa.

Lisää aiheesta
Ota yhteyttä
Tullineuvonta, henkilöasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.
Autoverotusasioissa ota yhteyttä Verohallintoon vero.fi


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta