Postin ja Tullin roolit nettiostoksissa

Oletko vastaanottamassa tulliselvitettävää pakettia? Muista, että

  • Posti säilyttää ja kuljettaa myös tulliselvitettävät paketit
  • Tulli puolestaan tukee paketin vastaanottajaa tulliselvityksen tekemisessä

Tulliselvityksen voit hoitaa kätevästi Tullin tuonti-ilmoituspalvelussa.
  
Suomeen saapuvat tulliselvitettävät paketit jäävät Postin tullivarastoon Vantaalle, kunnes vastaanottaja on tullannut lähetyksen ja maksanut mahdolliset maahantuontiverot. Posti lähettää lähetyksen vastaanottajalle saapumisilmoituksen, kuljettaa tulliselvitetyt lähetykset varastosta eteenpäin ja hoitaa myös mahdolliset palautukset.

Jos sinulla on kysymyksiä paketin kuljetuksista, sijainnista tai saapumisilmoituksesta, osoita ne Postille, koska näissä kysymyksissä Tulli ei voi auttaa.

Muista myös Postin lähetysseurantapalvelu.

Sain tulliselvitettävän lähetyksen saapumisilmoituksen Postilta, mitä teen?

Huomioi nämä

Lähetyksen vastaanottaja on aina vastuussa tavaran tulliselvittämisestä.

Jos sinulla on suomalainen henkilötunnus ja suomalaiset verkkopankkitunnukset, suosittelemme käyttämään maksutonta, 24/7 toimivaa Tuonti-ilmoituspalveluamme. Säästät aikaa ja vaivaa, kun sinun ei tarvitse käydä Tullissa.

Lue lisää muista tullausvaihtoehdoista: Ostamisen jälkeen.

Tuonti-ilmoituspalvelua varten tarvitset verkkopankkitunnusten lisäksi tilausvahvistuksen tai kauppalaskun ostoksestasi sekä saapumisilmoituksen tiedot, jotka löydät myös Postin lähetysseurannasta.

Postilähetyksen voi tullata heti, kun Postin lähetysseurantapalvelussa lähetyksesi tiedoissa on teksti
Lähetys on saapunut tullivarastoon. Teillä on saapumispäivästä lukien 20 päivää aikaa hoitaa tulliselvitys.”  Voit myös odottaa Postin saapumisilmoitusta.


Jos lähetyksen tavaroiden yhteisarvo on 22 euroa tai sen alle tai lähetys sisältää enintään 45 euron arvoisen yksityishenkilön lähettämän lahjan, ei lähetyksestä tarvitse tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta tehdä tulli-ilmoitusta eikä maksaa veroja. Sinun täytyy kuitenkin lähettää tullille:

  • tilausvahvistus tai selvitys lahjasta ja sen arvosta
  • lähetyksen saapumistunnus ja yhteystietosi

sähköpostitse osoitteeseen lentoposti(at)tulli.fi paketin vapauttamista varten. Lisätietoja: Tullin sivuilta tai nettiasioinnin puhelinpalvelusta, p. 0295 5206.


Jos vastaanotat lahjan, on sinun pyydettävä lähettäjältä selvitys lahjan sisällöstä ja arvosta, jotta Tulli voi selvittää onko kyseessä lahja, jonka voi vapauttaa ilman tulliselvitystä.

Yli 45 euron arvoiset lahjat tullataan, ja niistä kannetaan maahantuontiverot, kuten mistä tahansa verkkokauppaostoksesta. 

Lue lisää: Lahjan tulliselvitys

Siirry tuonti-ilmoituspalveluun


Ota yhteyttä
Tulli-ilmoittaminen, henkilöasiakkaat
ma–pe 8–18

Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta