Aseet muuttotavaroissa

Ampuma-aseet, aseen osat, patruunat ja kaasusumuttimet

Ampuma-aseiden, luvanvaraisten aseen osien, kaasusumuttimien ja patruunoiden muun muassa

  • tuonti EU:n ulkopuolelta
  • siirto EU-maasta toiseen

on rajoitettua ja edellyttää lupaa. Tulli on valvontaviranomainen eikä myönnä ampuma-aselain mukaisia lupia tai määritä lupatarvetta.

  • Selvitä poliisilta, mitä lupia tarvitset Suomessa ampuma-aseiden, luvanvaraisten aseen osien, kaasusumuttimien ja patruunoiden tuontiin muuttotavaroina. Huomaa, että poliisi ja Poliisihallitus myöntävät vain Suomessa vaadittavat luvat.
  • Tarkista lähtömaan lupakäytännöt ja ilmoitusmenettelyt lähtömaan viranomaisilta tai suurlähetystöstä.
  • Selvitä Tullin rajoituskäsikirjasta ne tilanteet, jolloin aseet tai rajoituksenalaiset tavarat ja lupatodistukset on esitettävä tullille.
  • Aseiden kuljettamiseen liittyvistä vaatimuksista voit kysyä kuljetusyrityksestä.

Points to consider

Deaktivoitu ampuma-ase on tehty pysyvästi ampumakelvottomaksi. Deaktivoidun ampuma-aseen maahantuontiin liittyvä ohjeistus löytyy poliisin nettisivuilta ja Tullin rajoituskäsikirjasta – Ampuma-aseet, aseen osat, patruunat ja erityisen vaaralliset ammukset.


Contact us
Customs Information Service, Private customers
Monday to Friday 8 am–4 pm

Contact Customs Information

The cost of a call from a landline or mobile phone subscription is 0 cents/min + local network charge/ standard mobile rate.
In car tax matters, kindly contact the Tax Administration (vero.fi)


Keywords

Help us improve our site content

We want to improve our service, which is why your feedback is valuable to us. If you have ideas on how our web services could be developed further or if you wish to give us feedback, please let us know.

Send feedback