Passituksen peruuttaminen ja mitätöinti

Vain Suomessa aloitetut passitusilmoitukset voi peruuttaa tai mitätöidä. Passitusilmoitus mitätöidään ennen kuin passitusilmoitus luovutetaan menettelyyn. Peruutus tehdään menettelyyn luovuttamisen jälkeen.

Passitus päätetään normaalien päättämisohjeiden mukaan. Mitätöintipyyntö-lomaketta käytetään vain silloin, kun normaali päättäminen tullissa tai valtuutetulla vastaanottajalla ei ole mahdollista.

Passitus on mitätöitävä ennen passituksen määräaikaa. Jos mitätöintipyyntö saapuu määräajan jälkeen, Tulli voi määrätä menettelyvirhemaksun.

Valtuutettujen lähettäjien sähköisten ilmoitusten peruutuspyynnöt: spake.passitus(at)tulli.fi

Kaikkien asiakkaiden manu-EDI- ja manuaali-ilmoituksiin liittyvät mitätöintipyynnöt tulli käsittelee aina siinä tullitoimipaikassa, jossa passitus on luovutettu menettelyyn.

Points to consider

Read more

THT 148/010/10: Passitusmenettelyn päättäminen ja passitusilmoituksen mitätöinti

Contact us
Customs Information Service, Business customers
Monday to Friday 8 am–4 pm

Contact Customs Information

The cost of a call from a landline or mobile phone subscription is 0 cents/min + local network charge/ standard mobile rate.


Keywords

Help us improve our site content

We want to improve our service, which is why your feedback is valuable to us. If you have ideas on how our web services could be developed further or if you wish to give us feedback, please let us know.

Send feedback