Passitusilmoitus ja passituksen luvat

Passitusilmoituksen voi antaa netissä tai sanomalla. Sanoma-asiointiin tarvitaan tullin lupa.

Miten teen passitusilmoituksen sähköisesti?

Passitusilmoituksen voit tehdä netissä Tullin sivujen kautta tunnistautumattomana tai tunnistautuneena käyttäjänä. Tunnistautuminen tehdään Katso-tunnisteella, jonka saat Verohallinnon nettisivuilta. Myös Tullin Passitusilmoituspalvelussa on linkki, jonka kautta saat hankittua tunnisteen.

Passituksen voi tehdä myös sanomalla, jolloin tarvitset sitä varten tehdyn ohjelman. Sanomalla tehtävään passitukseen tarvitset myös sanoma-asioinnin luvan.

Passitusilmoituksen tietosisältö

Kun täytät passitusilmoituksen netissä, saat jokaisessa täytettävässä kohdassa avattua infoikkunan, jossa kerrotaan mitä kohtaan pitää täyttää. Sanoma-asioinnissa tarvittavat tiedot löydät Tullin nettisivuilta sähköisen asioinnin yhteydestä. Kussakin kohdassa on kerrottu, onko tieto pakollinen vai vapaaehtoinen ja annetaanko tieto koodina, numeroin tai kirjaimin, sekä montako merkkiä tietoon voi antaa.

Tavarankuvaus

Tavarankuvaus on passituksessa oleellinen asia. Sen on oltava riittävän tarkka, jotta passitusvakuus voidaan määrittää oikein. Lisäksi tavara pitää voida sen perusteella tunnistaa, jos tulli haluaa tarkastaa tavaran. Tavaran tullinimikkeen ilmoittaminen on vapaaehtoista. Vaikka tullinimike kertoisi tarkemmin tavarasta, tavarankuvaus on silti kerrottava passitusilmoituksessa esimerkiksi kauppanimityksen tarkkuudella. Jos passituksella on useita eri tavaroita, ne täytyy ilmoittaa kukin omana tavaraeränään.

Points to consider


Keywords

Help us improve our site content

We want to improve our service, which is why your feedback is valuable to us. If you have ideas on how our web services could be developed further or if you wish to give us feedback, please let us know.

Send feedback