Väliaikainen varastointi

Väliaikaiseksi varastoksi kutsutaan tullin hyväksymää varastoa tai paikkaa, jossa tullaamattomat tavarat odottavat tulliselvitystä.

Väliaikainen varasto on tarkoitettu esimerkiksi satama- tai lentokenttäoperaattoreille, terminaalien pitäjille ja maahantuojille varastoksi, johon voidaan purkaa ja jossa voidaan säilyttää tullaamatonta tavaraa rajoitetun ajan. Ennen tavaroiden purkua varastoon niiden saapumisesta on ilmoitettava tullille, eli tavarat on esitettävä tullille.

Tavarat voidaan ottaa varastoon joko passitusilmoituksella tai saapumisen ilmoituksilla. (Saapumisen) yleisilmoitus ja esittämisilmoitus muodostavat yhdessä väliaikaisen varastoinnin ilmoituksen.

Väliaikaisen varaston pitäjä voi toimia passituksen valtuutettuna vastaanottajana.

Väliaikaisesti varastoidut tavarat on asetettava tullimenettelyyn tai jälleenvietävä 90 päivän kuluessa tavaroiden esittämisestä. Tullimenettelyitä ovat esimerkiksi tavaran tullaaminen vapaaseen liikkeeseen, passitus ja tullivarastointi.

Mihin sitoudut väliaikaisen varaston pitäjänä?

Lainsäädäntö määrittää keskeiset vastuut ja toimintatavat, joita sitoudut tullin myöntämän varastoluvan haltijana noudattamaan. Tulli seuraa luvanhaltijoiden toimintaa ja tekee tarkastuksia varastoitavaan tavaraan ja kirjanpitoon. Ellei luvanhaltija noudata lainsäädäntöä, tullin määräyksiä ja ohjeita, tulli voi antaa huomautuksen, kantaa virhemaksua tai tullinkorotusta, keskeyttää luvan voimassaolon tai kumota sen.

Points to consider

Contact us
Customs Information Service, Business customers
Monday to Friday 8 am–4 pm

Contact Customs Information

The cost of a call from a landline or mobile phone subscription is 0 cents/min + local network charge/ standard mobile rate.


Keywords

Help us improve our site content

We want to improve our service, which is why your feedback is valuable to us. If you have ideas on how our web services could be developed further or if you wish to give us feedback, please let us know.

Send feedback