Tullivarastointi

Tullivarastossa varastoidaan tullaamatonta tavaraa. Tullivarasto on tarkoitettu varastonpitäjälle, joka tarvitsee pitemmän varastointiajan kuin väliaikaisen varastoinnin tarjoama 90 päivää, tai joka käsittelee tavaraa jollain tavalla, esimerkiksi lajittelee ja pakkaa tavarat uudelleen.

Varaston voi perustaa esimerkiksi huolintaliike tai maahantuoja. Tavaran tullaamista voidaan lykätä, eikä varastoonpanovaiheessa yleensä vaadita esimerkiksi lisenssejä. Tuontikiintiöitä sovelletaan vasta tullauksen yhteydessä. Varastointiaikaa ei ole rajoitettu. Tullivarastointi on tullimenettely, ja se edellyttää tullin myöntämää lupaa. Tavaroita saa varastoida ainoastaan luvassa nimetyissä tiloissa tai osoitteessa.

Tullivarastot voivat olla yleisiä tai yksityisiä. Jos omistat tavarat tai hoidat itse koko varastointiprosessin, kirjanpidon ja varastointiin liittyvät tulli-ilmoitukset, yksityinen tullivarasto voi olla sinulle sopiva vaihtoehto. Jos taas ainoastaan tarjoat tilat varastoinnille, yleinen tullivarasto saattaa sopia toimintaasi paremmin.

Mihin sitoudut tullivaraston pitäjänä?

Lainsäädäntö määrittää keskeiset vastuut ja toimintatavat, joita sitoudut noudattamaan Tullin myöntämän varastoluvan haltijana. Tulli seuraa luvanhaltijoiden toimintaa ja tekee tarkastuksia varastoitavaan tavaraan ja kirjanpitoon. Ellei luvan- tai menettelynhaltija noudata lainsäädäntöä, Tullin määräyksiä ja ohjeita, Tulli voi antaa huomautuksen, kantaa virhemaksua tai tullinkorotusta, keskeyttää luvan voimassaolon tai kumota luvan.

Points to consider

Contact us
Customs Information Service, Business customers
Monday to Friday 8 am–4 pm

Contact Customs Information

The cost of a call from a landline or mobile phone subscription is 0 cents/min + local network charge/ standard mobile rate.


Keywords

Help us improve our site content

We want to improve our service, which is why your feedback is valuable to us. If you have ideas on how our web services could be developed further or if you wish to give us feedback, please let us know.

Send feedback