Miten annan tuonnin tulli-ilmoituksen?

Voit antaa tuonnin tulli-ilmoituksen sen jälkeen, kun olet saanut tavarasta saapumisilmoituksen rahdinkuljettajalta tai Postilta. Voit antaa ilmoituksen itse tai käyttää siinä edustajaa. Edustajan on esitettävä valtakirja tullille, jos tulli sitä pyytää. Tuonnin tulli-ilmoituksen voit antaa

Points to consider

Vain maahan saapunut tavara voidaan tulliselvittää.

Jos lähetys on saapunut useammassa erässä, on jokaisesta erästä tehtävä oma tuonnin tulli-ilmoitus. Tuonnin tulli-ilmoituksella voidaan ilmoittaa tulopäivä vain kerran ja vain yhden kuljetusvälineen tiedot.

Jos et tiedä mitä tavaroita saapunut erä sisältää, voit pyytää maksullisen tavarantarkastuksen.


Sanomailmoittamiseen tarvitaan Tullin myöntämä lupa. Sanomailmoittamisessa asiakasyritys lähettää tulli-ilmoituksen omasta järjestelmästään suoraan Tullin järjestelmään. Lue lisää: Sanoma-asiointi


Jotta yritys voi tehdä tulli-ilmoituksen Tuonti-ilmoituspalvelun kautta netissä, sillä on oltava Verohallinnon myöntämä maksuton Katso-tunniste.  Yritysasiakas voi asioida palvelussa käteis- tai luottoasiakkaana. Luottoasiakas saa luovutus- ja tullauspäätöksen heti. Käteisasiakas saa luovutuspäätöksen vasta tullauspäätöksen maksamisen jälkeen.

Tullimenettelyt tuonti-ilmoituspalvelussa

Siirry Tuonti-ilmoituspalveluun


Yritys täyttää itse SAD-lomakkeen. Lomakkeen voi täyttää etukäteen netissä, jonka jälkeen se on tulostettava itsejäljentävälle paperille.

Tullin painettuja lomakkeita myy Grano Oy:n verkkokauppa Kopistore. Paperinen SAD-lomake on toimitettava tavaraa lähinnä sijaitsevaan tulliselvityspalveluja tarjoavaan tullitoimipaikkaan sen aukioloaikana. Postipaketit voi tulliselvittää vain joillakin toimipaikoilla.

Yhteystiedot ja toimipisteet
Tulli-ilmoitus (SAD-lomake)
 


When doing business with Customs you can pay customs duties, taxes and guarantees with these means of payment:

  • cash
  • cheque
  • Visa Debit/Credit
  • Visa Electron
  • Mastercard Debit/Credit
  • Maestro and
  • V Pay.

Observe that when using the Import Declaration Service, the import taxes can only be paid directly from your bank account. Credit card functions cannot be used.


Contact us
Customs Information Service, Business customers
Monday to Friday 8 am–4 pm

Contact Customs Information

The cost of a call from a landline or mobile phone subscription is 0 cents/min + local network charge/ standard mobile rate.


Keywords

Help us improve our site content

We want to improve our service, which is why your feedback is valuable to us. If you have ideas on how our web services could be developed further or if you wish to give us feedback, please let us know.

Send feedback