Yksittäisvakuus

Yritys voi antaa yksittäisvakuuden Tullin toimipaikassa yksittäisen passituksen tai tuontitapahtuman tulli- ja verovelkaa tai tulli- ja verovastuuta varten. Vakuuden täytyy kattaa koko velan ja vastuun määrä.

Yksittäisvakuus voidaan antaa vapaaseen liikkeeseen luovutuksen, väliaikaisen maahantuonnin, tietyn käyttötarkoituksen sekä sisäisen ja ulkoisen jalostuksen tai passituksen yhteydessä.

Asiakas voi tehdä vakuustalletuksen Tullin toimipaikan kassaan tai tilisiirtona Tullin tilille. Vakuustalletuksen jälkeen asiakas allekirjoittaa panttaussitoumuksen. Panttaamisella tarkoitetaan vakuustalletuksen (pantin) luovuttamista velkojalle tietyn velan tai mahdollisesti syntyvän velan maksamisen vakuudeksi.

Tavarat voidaan asettaa passitusmenettelyyn tai muuhun tullimenettelyyn vakuustalletuksen ja panttaussitoumuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Points to consider

Read more
Contact us
Vakuudet

Jos haluat kysyä vakuuksista, vakuusluvan hakemisesta tai ilmoittaa asiakastietojen muutoksen, katso yhteystiedot:

Mistä lisätietoja?
Customs Information Service, Business customers
Monday to Friday 8 am–4 pm

Contact Customs Information

The cost of a call from a landline or mobile phone subscription is 0 cents/min + local network charge/ standard mobile rate.


Keywords

Help us improve our site content

We want to improve our service, which is why your feedback is valuable to us. If you have ideas on how our web services could be developed further or if you wish to give us feedback, please let us know.

Send feedback