Passitus

Toiminto Asia 2017 tilanne Myöhemmin
Passitus Passitusyleisvakuus Ennen 1.5.2016 myönnetyt passitusyleisvakuusluvat ovat voimassa siirtymäajan, luvan uudelleenarvioinnin perusteella tehtävään uuteen päätökseen asti, enintään 1.5.2019 asti. EU-laajuinen vakuuksien hallintaan liittyvä järjestelmä (GUM) otetaan käyttöön EU:n työohjelman mukaisesti 1.10.2020 alkaen.
Passitus Passitusmenettely Passitusta aloitettaessa passituksesta vastaava esittää lähetyksen ja ilmoituksen viitenumeron lähtötullitoimipaikassa; yksinkertaistetussa menettelyssä (valtuutettu lähettäjä) tullikäyntiä ei tarvita. Tulli voi sallia passitusmenettelyn aloittamisen ilman tullikäyntiä myös muille kuin valtuutetuille lähettäjille; ajankohta ja tarkemmat toimintamallit täsmentyvät myöhemmin kansallisen linjauksen mukaan.
Passitus Meri- ja lentoliikenteen yksinkertaistettu passitus eli ns. manifestipassitus Nykyistä yksinkertaistusta (manifestipassitus) saa käyttää edelleen, mutta meri- ja lentoliikenteessä sen tilalle voidaan hakea myös luvanvaraista sähköisen kuljetusasiakirjan käyttöä passitusilmoituksena, ilman vakuutta. EU:n siirtymäsäädösten perusteella vakuudeton meri- tai lentoliikenteen passitus edellyttää sähköisen kuljetusasiakirjan käyttöä viimeistään 1.5.2018, jonka jälkeen manifestipassituksia ei voi enää käyttää.

 

Points to consider

Read more
Contact us
Customs Information Service, Business customers
Monday to Friday 8 am–4 pm

Contact Customs Information

The cost of a call from a landline or mobile phone subscription is 0 cents/min + local network charge/ standard mobile rate.


Keywords

Help us improve our site content

We want to improve our service, which is why your feedback is valuable to us. If you have ideas on how our web services could be developed further or if you wish to give us feedback, please let us know.

Send feedback