Processing and specific use

Function Case Situation in 2017 Changes in stages 2017 - 2020
Jalostus Vientivaiheen ilmoitukset Sähköiset vienti- ja jälleenvienti-ilmoitukset annetaan Suomessa Tullin vientijärjestelmään. Vienti-ilmoitukset annetaan vienti- ja jälleenvientitapauksissa Suomessa Tullin uuteen tullijärjestelmään EU:n työohjelman mukaisesti aikaisintaan 1.10.2019 alkaen ja viimeistään 2.3.2020.
Jalostus Sisäinen ja ulkoinen jalostus INF-lomaketta on käytettävä aina, kun jalostus alkaa viennillä (joko ulkoinen jalostus EX/IM tai sisäinen jalostus ennakkovienti EX/IM). INF-lomaketta on käytettävä myös aina, kun ulkoinen jalostus IM/EX tai sisäinen jalostus IM/EX koskee useampaa jäsenvaltiota. INF-lomake on Tullista ostettava juoksevasti numeroitu paperilomake. Vakioitu tietojenvaihto eli INF-lomakkeet sähköistetään. Komission työohjelman aikataulun mukaisesti sähköiset lomakkeet otetaan käyttöön 2.3.2020.
Jalostus ja erityiskäyttö Tuontivaiheen ilmoitukset Tuonti-ilmoitukset annetaan Suomessa sähköisesti Tullin tuontijärjestelmään tai SAD-lomakkeella tullitoimipaikalle. Tuonti-ilmoitukset annetaan Suomessa uuteen tullijärjestelmään EU:n työohjelman mukaisesti aikaisintaan 1.10.2020 alkaen.

 

Points to consider

Read more
Contact us
Customs Information Service, Business customers
Monday to Friday 8 am–4 pm

Contact Customs Information

The cost of a call from a landline or mobile phone subscription is 0 cents/min + local network charge/ standard mobile rate.


Keywords

Help us improve our site content

We want to improve our service, which is why your feedback is valuable to us. If you have ideas on how our web services could be developed further or if you wish to give us feedback, please let us know.

Send feedback