Poistuvan tavaran ilmoitukset

Unionin lainsäädäntö velvoittaa kuljetusliikkeitä antamaan tiedot sähköisesti kuljettamistaan tavaroista ennen unionista poistumista.

Turvatiedot voidaan antaa joko vienti- tai jälleenvienti-ilmoituksella, poistumisen yleisilmoituksella tai passitusilmoituksella.

Jos passitusilmoituksessa on ilmoitettu edeltävänä menettelynä vienti, on turvatiedot annettu. Jos turvatietoja ei ole annettu osana passitusilmoitusta, on tavaroista annettava poistumisen yleisilmoitus.

Points to consider

Unioni on solminut sopimukset sekä Sveitsin (ml. Liechtenstein) että Norjan kanssa turvatietojen ilmoitusvelvollisuudesta ja tietojen riskianalysoinnista. Näiden sopimusten mukaan turvatietoja ei tarvitse antaa saapuvista tai poistuvista tavaroista.

Kun tavaran määrämaa on joko Norja tai Sveitsi, siitä ei tarvitse antaa poistumisen yleisilmoitusta, mutta muut vientitavarasta annettavat poistumisen ilmoitukset IE547 ja IE590 annetaan.


Read more
Contact us
Customs Information Service, Business customers
Monday to Friday 8 am–4 pm

Contact Customs Information

The cost of a call from a landline or mobile phone subscription is 0 cents/min + local network charge/ standard mobile rate.


Keywords

Help us improve our site content

We want to improve our service, which is why your feedback is valuable to us. If you have ideas on how our web services could be developed further or if you wish to give us feedback, please let us know.

Send feedback