Saapumisilmoitus (IE3470)

Saapumisilmoitus on vapaaehtoinen ilmoitus. Halutessaan kaikki tavarat voi esittää Tullille saapumisen esittämisilmoituksella (IE347).

Ilmoituksen tekemisestä vastaa aina aktiivisen kuljetusvälineen käyttäjä (kuljetusliike), mutta kuljetusliike voi myös valtuuttaa edustajan jättämään ilmoituksen.

Saapumisilmoitusta käyttävät toimijat, jotka purkavat vain osan tai ei mitään kuljetusvälineestä ensimmäiseen saapumistoimipaikkaan. Alukseen jäävistä tavaroista ei tarvitse antaa saapumisen esittämisilmoitusta.

Saapumisilmoitus voidaan antaa ns. Entry Key -tiedoilla, joita ovat kuljetusmuoto rajalla, kuljetusvälineen tunnus rajalla sekä arvioitu saapumispäivä ja -aika.

Kuljetusvälineen saapumisilmoitus on samalla purkauslupapyyntö, joka on edellytys kolmannesta maasta saapuvan lastin purkamiselle. Purkauslupana toimii Tullin vastaussanoma pyyntöön. Kun kuljetusväline saapuu yhteisömaasta, tavara voidaan purkaa ennen yleisilmoituksen ja esittämisilmoituksen tekemistä.

Maantie- ja rautatiekuljetuksissa ilmoitus kuljetusvälineen saapumisesta liittyy tavaroiden esittämiseen, eikä erillistä kuljetusvälineen saapumisilmoitusta voi tehdä.

Points to consider

Read more
Contact us
Customs Information Service, Business customers
Monday to Friday 8 am–4 pm

Contact Customs Information

The cost of a call from a landline or mobile phone subscription is 0 cents/min + local network charge/ standard mobile rate.


Keywords

Help us improve our site content

We want to improve our service, which is why your feedback is valuable to us. If you have ideas on how our web services could be developed further or if you wish to give us feedback, please let us know.

Send feedback