Tullihuutokauppa

Tulli järjestää tullihuutokauppoja tarvittaessa, yleensä muutaman kerran vuodessa. Tulli ilmoittaa tullihuutokaupoista ja julkaisee huutokauppaluettelon etukäteen Tullin nettisivuilla.

Tulli myy valtiolle tuomittuja ja eri perusteilla tullivalvontaan jääneitä tavaroita tullikoodeksin (EU) N:ro 952/2013 198 artiklan ja tullilain 80 §:n nojalla järjestettävissä tullihuutokaupoissa. Huutokaupoissa myydään kaikenlaista tavaraa, paitsi ei tupakka- ja alkoholituotteita ja tavaroita, joihin liittyy maahantuonti- tai käyttörajoituksia. Tullihuutokaupan yhteydessä voidaan myydä myös Tullin virkakäytöstä poistettuja ajoneuvoja ja muuta tavaraa. Tulli ei vastaa myytävien tavaroiden kunnosta tai laadusta. Tavaroita ei voi vaihtaa eikä palauttaa.

Tavarat on maksettava huutokauppatilaisuudessa

Huutokauppahintaan lisätään arvonlisävero. Tavarat on maksettava huutokauppatilaisuudessa joko pankkikortilla tai käteisellä rahalla. Tullihuutokaupasta ostettua ajoneuvoa ei saa käyttää liikenteessä eikä merkitä rekisteriin ennen kuin ajoneuvosta määrättävä autovero on maksettu.

Read more
Contact us
Customs Information Service, Private customers
Monday to Friday 8 am–4 pm

Contact Customs Information

The cost of a call from a landline or mobile phone subscription is 0 cents/min + local network charge/ standard mobile rate.
In car tax matters, kindly contact the Tax Administration (vero.fi)


Keywords

Help us improve our site content

We want to improve our service, which is why your feedback is valuable to us. If you have ideas on how our web services could be developed further or if you wish to give us feedback, please let us know.

Send feedback