Tietoa Tullista

Suomen tulli edistää tavarakaupan sujuvuutta ja varmistaa sen oikeellisuuden, kantaa tehokkaasti tavaraverot, tarjoaa palveluita asiakaslähtöisesti sekä suojaa yhteiskuntaa, ympäristöä ja kansalaisia.

Katso videolta lisätietoa Tullin toiminnasta.


Newsroom »

Löydät kaikki Tullin toimintaan liittyvät tiedottavat aineistot ja sosiaalisen median kuulumiset yhdestä paikasta.

Current topics
Kuvapankki

Our activities »

Suomen tulli on osa Euroopan unionin tullijärjestelmää. Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto.

Tasks, strategy and values
Publications

Tulli työpaikkana »

Tullissa on noin 1 900 ammattilaista. Teemme käytännön töitä, kuten tullivalvontaa, tulliselvitystä, verotusta, mutta myös kehitämme lainsäädäntöä Suomessa ja EU:ssa.

Avoimet työpaikat

Tullilaboratorio »

Tullilaboratorio on valvonta-analytiikan asiantuntija. Laboratorio toimii usean toimialan viranomaislaboratoriona ja osaamiskeskuksena, jossa samoja voimavaroja käytetään tehokkaasti eri tehtäviin.

Tullimuseo »

Tullimuseo sijaitsee Suomenlinnan Susisaaressa kurtiini Hamilton-Polhemissa. Museossa on tullihistoriaa kuvaava näyttely sekä vuosittain vaihtuva teemanäyttely.

Tullikoirat »

Tullikoiria työskentelee lähes kaikilla Suomen tullitoimipaikoilla ulko-, sisä- ja Schengen-rajoilla. Vilkkaimmin liikennöidyillä raja-asemilla, satamissa ja Helsinki-Vantaan lentokentällä työskentelee useampia koiria.


Help us improve our site content

We want to improve our service, which is why your feedback is valuable to us. If you have ideas on how our web services could be developed further or if you wish to give us feedback, please let us know.

Send feedback
Menu